fbpx

Tisno és környéke

Fedezd fel Horvátországot és pihenj nálunk!

Fedezd fel a páratlan természeti csodákat, élvezd a tenger hullámait és engedd, hogy a szikrázó napsütés feltöltsön

Tisno és környéke

 

A számtalan szabadidős tevékenységet kínáló horvátországi Murter sziget Dalmácia igazi gyöngyszeme. A szigeten több település is megtalálható, Tisno, Betina, Jezera, valamint Murter. A sziget a Kornati Nemzeti Parkhoz nagyon közel fekszik, akár szervezett hajóutakon is lehet jutni a fantasztikus szigetcsoportokhoz. 

 

A főszezonban megannyi színes program várja az idelátógató vendégeket. Élőzenés koncertek, gyermekprogramok, ügyességi vetélkedők, valamint a város legnagyobb eseménye, a szamárverseny is itt kerül megrendezésre. Aki táncolásra vágyna, a horvát zenei fesztiválon ezt meg is teheti Tisnoban. A fesztivál több héten keresztül tart. Piac szinte minden településen van, frissen lehet hozzájutni a halakohoz, zöldségekhez, gyümölcsökhöz. Szűk utcák és széles terek, mediterrán élővilág és környezet, egy hosszú tengerpart, számos elegáns étterem, bár, kávézó és kiváló fagyizók teszik ezt a régiót igazán élvezetessé. Érdemes felfedezőútra indulni, ha Murter szigetre esik a választás, hiszen rengeteg eldugott és rejtett öböllel rendelkezik, csodás természeti szépségei és csendes mivolta csak vonzobbá teszi ezt a különleges vidéket. 

Tisno Murter sziget legfiatalabb települése. A legérdekesebb látnivalója a Tisno híd, mely a szigetet a szárazfölddel köti össze és a nyári hónapokban naponta kétszer nyitják fel az áthaladó hajóforgalom részére. Tisno óvárosa a szigeten van, itt találhatók többnyire az üzletek, éttermek, bisztrók. Tisnoban a szárazföldi oldalon fekszik egy aprókavicsos gyermekbarát strand, ahol napágyak bérlésére is van lehetőség és a Villa Tolnai Apartmanháztól csupán pár perc sétára található. Bár orvosi szolgáltatás és ügyelet is van Tisnoban, javasoljuk utazás előtt a baleset-, és betegbiztosítást megkötni. Jezerára, a szomszéd településre akár egy gyönyörű, este kivilágított útvonalon is át lehet sétálni, vagy biciklizni. Az út végén egy bűbájos sétány tárul elénk, a kikötője festői hangulatot áraszt. 

 

Betina egy szűk öböl mélyén fekszik és mára szinte teljesen összeépült Murterrel. A település régen a hajóépítő mestereiről is híres volt, a mai napig hagyományos módszerrel, fából építik meg a hajókat.

A sziget megismerése után érdemes a nevezetességeket is végigjárni. 

 

A nyüzsgő Vodice tengerparti sétányát éttermek, fagyizók, üzletek és bulihelyek töltik be. Népszerűsége abban rejlik, hogy amikor lemegy a nap, itt akkor indul az élet. 

Sibenik óvárosában számos középkori műemlék van, labirintusszerű aranyos sikátorokban lehet sétálni, a tengerpartján rengeteg étterem közül lehet választani.

 

Trogir egy picike szigeten helyezkedik el, olyan, mint egy élő múzeum. Magas pálmafák állnak az épületek mellett, a sétány másik felén pedig a szebbél-szebb jachtokat tekinthetjük meg.

 

Ahogy tovább haladunk, elérjük az ókori Zadart is, ahol mediterrán, élénk hangulat vár Bennünket, valamint a piacra mindenképpen tegyünk egy kitérőt, ahol mindenféle friss gyümölcsöt, zöldséget vásárolhatunk. Házi készítésű mézet, rakijákat, olíva olajat, sajtot is lehet vásárolni. 

 

Bejártuk egész Murter szigetet és a szomszédos városokat, tengerpartokat is, ezért jó szívvel ajánljuk bárkinek. Akár családos utazást terveztek, barátokkal kiszabadulnátok a szürke hétköznapokból, vagy romantikázni jönnétek kettesben, aktív vagy passzív pihenésre vágytok, a tökéletes választás Horvátország Murter szigete. 
Ha megfogott Tisno és környéke, foglalj nálunk szállást és fedezd fel te magad!

 

Foglalás

Az elérhetőség ellenőrzéséhez kérlek töltsd ki az alábbi űrlapot és mi visszajelzünk Neked a részletekkel.

A ‘Küldés’ gombra kattintásával elfogadásra kerülnek az Adatvédelmi irányelvben foglaltak. Köszönjük a foglalási szándékot!
Hamarosan jelentkezünk!

Keress minket bizalommal!